24/12/2015

Selamat Bercuti, Selamat Datang 2016!

Lagi 6 hari, habislah tahun 2016. Aku dah mula bercuti meninggalkan pejabat. To be honest tahun ni adalah tahun yang penuh cabaran dalam kerjaya aku. Aku dah tak buat kalendar sebab seorang designer otai baru masuk deparmtent aku dan dia ambil alih job design calendar tahun ini.

Tak banyak projek besar besar yang aku handle tahun ni. Kebanyakkannya runcit-runcit je. Rasa macam boleh kira dengan jari je projek aku yang keluar dari bangunan pejabat aku. Salah satunya ialah Buletin untuk diedarkan dalam satu persidangan Asian Social Security yang berlangsung di Singapore.

Buletin tersebut di print dalam format Adobe Indesign size A4 (A3 spread) menggunakan digital printer sahaja. Di bawah ini adalah sneak peak dalam format PDF.

 

Lepas tu Folder ADP yang akan digunakan sepanjang musim oleh calon-calon pelapis organisasi. Pun banyak juga isu demi isu. Design bertukar dan bertukar. Dan aku tak tahulah selepas ni apa pulak nak jadi.

 

Aku hantar dua option. Yang aku pegang tu kena reject. Ya, mereka sepakat suka yang colourful font design at the back.


The chosen one. Bahagian dalam.


Bahagian belakang.

Dan yang lainnya banyak projek runcit-runcit je. Infografik, banner header dan pending projek yang on going tak stop stop. Sempena cuti ni aku nak study skill baru dan explore new trend in design. Hopefully 2016 banyak lagi projek yang mencabar dan menyeronokan. Selamat tahun baru 2016.

Oh ya. Aku dah ada linkedin profile. Silalah jenguk.


15/06/2015

Kemas




Baru lepas kemas still tak puas hati sebab tak cantik macam craft room mat saleh.